Röviden a nyelvtanulásról

Véleményem szerint bármely nyelv tanulása úgy lesz igazán hatékony, ha nem csak szavakat és nyelvtani szabályokat tanulsz (magolsz), hanem gyakorlatban is alkalmazod a tudásodat. Ehhez az szükséges, hogy már teljesen kezdőként elkezdd beszélni/használni a tanult nyelvet és ezt rendszeresen, egymásra épülő formában tedd. Abban tudok Neked segíteni, hogy a horvát nyelvtudásodat mindig a szintednek megfelelően gyakorolhasd, ezáltal pedig fejleszd.

Online horvát nyelvtanulás

Az interneten ingyenesen fellelhető tananyagok közül ezen az oldalon is találsz horvát nyelvtani magyarázatokat, horvát szavak gyűjteményét és néhány horvát nyelvi tesztet, gyakorlatot. Ha ezen túl a saját tempódban szeretnél tovább fejlődni, akkor egy magántanár nagyszerű választás számodra. Az online horvát nyelvórán a tanárod csak rád fókuszál, így mindig a szintednek és tempódnak megfelelő támogatást kapod. Az online óra azért praktikus, mert a világ bármely részéről részt tudsz venni az órán egy előre megbeszélt időpontban. Ma már sok videochat alkalmazás áll rendelkezésünkre, mint amilyen a Skype, Zoom, Messenger, és még sorolhatnám – ezek pedig nagyszerű lehetőségeket jelentenek.

Rólam

Kosztality Olga vagyok. A horvát nyelvet már egyetemistaként is tanítottam magántanítványok számára. Eleinte ezek még hagyományos órák voltak, de 2010-től online is tanítani kezdtem. Ezzel párhuzamosan a horvát nyelvtudásomnak köszönhetően lehetőségem volt több cégnél is dolgozni, így pl. részt vettem piackutatásban, horvát nyelvű ügyfélszolgálati munkákban és dolgoztam magyar-horvát fordításokon. Jelenleg egyéni vállalkozóként tartok online horvát magánórákat valamint horvát nyelvű asszisztensi és fordítói feladatokat vállalok.

Ha a horvát nyelvtanulás online formájával kapcsolatban további kérdésed van vagy szeretnél időpontot egyeztetni velem, kérlek írd meg e-mailben: helloolgi@gmail.com.